onsdag, april 25, 2007

Hur man gör ceviche

Jag har tidigare skrivit om min absoluta favoritmat här, ceviche.

Här är ett videoklipp som visar hur man gör ceviche (på engelska). Hur man gör ceviche varierar i olika länder, i Costa Rica har man t.ex. lite andra ingredienser och kryddor än i videon, men den visar i alla fall grunderna. Sen kan man exprimentera själv. Riktigt gott!!

4 kommentarer:

annaluna sa...

I like siviche! Fast i Bolivia gillade jag det inte alls...jag gillar det mer i Sverige;)

Desiree sa...

Ahh Ceviche är hur gott som helst. Jag antar att man kan andvända olika skaldjur också om man inte bara vill köra mee scallops som i videon. Jag ska nog ta och göra lite ceviche här någon dag, det såg så himla gott och sommrigt ut.

nina sa...

annaluna: me too, me too. Hur är cevichen i Bolivia? Jag har bara provat den costaricanska. Har dock hört att ceviche i Peru är riktigt gott.

desiree: Man kan använda vilka skaldjur man vill tror jag. Här brukar ceviche vanligtvis vara gjord av corvina (vit fisk) eller räkor, ibland andra skaldjur också.

Man kan också göra ceviche på platanos ifall man vill ha vegetariskt. Lika gott det med! :-)

Anonym sa...

Ceviche can lagas helt traditionellt med endast "Corvina" (som namnt ovan). Eller med skaldjur (mariscos - pa spanska).

De finns ocksa en slags ceviche som ar gjord med gradde o kallas "Tiradito". Den ar helt u-n-d-e-r-b-a-r!!!

Ceviches hemland ar Peru, sa om ni inte har provat Peruansk ceviche (hitta narmaste peruansk restaurang) har ni verkligen missat nagot!! Att ata ceviche fran annat kok ar som att ata kottbullar fran... Tyskland eller liknande. ;-)