torsdag, april 26, 2007

Var är min el? Och mitt vatten?

Det börjar bli lite tjatigt nu.

Vi har inte haft något vatten under hela dagen (jobbigt att inte kunna duscha eller laga mat) och nu har vi ingen el heller i nästan hela stan. Alla gator runt omkring är helt svarta, men konstigt nog finns det el just i det kvarter där mitt favoritinternetcafé ligger.

El- och vattenföretaget sa tidigare i veckan att allt var fixat och i sin ordning och inga fler ström- och vattenavbrott var att vänta. Allt var frid och fröjd.

Sen krävde de mer pengar av regeringen. Regeringen avslog det, och vips så funkade visst ingenting igen, och vips var de "tvungna" att ransonera igen. Ett-par tre timmar och dagen med rullande schema över hela landet, ungefär.

"Men det har absolut ingenting att göra med regeringens avslag", säger de.

Visst.

Utpressning kallas det.

...

Jag kanske bör nämna att det här absolut inte är vanligt i Costa Rica. Folk säger att de aldrig varit med om det liknande förut. Någonsin.

Det är bara det dumma el- och vattenföretaget som är livrädda för fri handel och försöker med alla medel behålla sin ställning. På ett puckat sätt, javisst.

Ingen gillar det företaget, och det lär ju inte bli bättre efter deras utspel de senaste veckorna. När förslaget om fri handel genomförs kommer de få sitt straff och förlora alla sina kunder till konkurrenter, morrar folk...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej gumman!

Ha en trevlig helg önskar mamma

Desiree sa...

Besvärligt. Hoppas det ordnar sig snart. Ha en bra helg så bra det går iallfall trots besvär med el och vatten.

Anonym sa...

HAHA..Det låter som min senaste jul här i Puerto Plata... Vi hade inget vatten i 2 veckor "för ett jätteviktigt rör var trasigt"...

Nejma sa...

Det låter som min vardag här i Marocko. Fast här handlar det inte om utpressning, utan underhållet av ledningar och rör har inte varit det bästa. Men nu har el- och vattenbolaget tagit sej i kragen och jobbar på för fullt över hela stan. Dvs, dom har grävt upp i princip varenda trottoar för att lägga ner rör, samtidigt.... Det går knappt att ta sej fram det är bara stora hål där det förrut fanns trottoarer...

nina sa...

carina: TVÅ VECKOR utan vatten!? Under jul!? Ojojoj! Jag som tyckte någon dag här och där var jobbigt. ;-)

Folk sa åt mig hela förra veckan att köpa dunkar och fylla upp med vatten eftersom vattenavbrott var att vänta. Jaja, säger jag och glömmer bort det.

Sen står jag där helt överraskad en morgon, med en deciliter kvar i vattenflaskan att skvätta över mig i hopp om att bli ren. :-)

nina sa...

nejma: Här har nog inte underhållet varit det bästa heller. Regeringen ger pengar, sen händer ingenting (antar att det är hål i chefernas fickor - rakt ner i deras sparbössor).

Sen vägrar regeringen låta företaget höja priset på el och vatten förrän alla läckor är fixade (ingen höjning på år och dag nu), och sen blir det som det blir.

Låter jobbigt med hål i gatan överallt. Vadå "planera ordentligt" och ta en sektion/sida i taget? Det känner jag igen härifrån också... :-)