fredag, september 26, 2008

Bildgåta

Mitt fredagstema kommer bli en dag försenat eftersom internet inte har fungerat förrän nu då det är läggdags. Under tiden kan ni gärna gissa vad det här är för något:

10 kommentarer:

Marianne sa...

Det är såna där som jag har glömt vad de heter : ) men som ser ut som tomater fast de växer på träd och är en frukt. Och när de ramlar ner på marken blir det kladdigt som attan.

Pernilla sa...

Ser ut som något som växer på en palm. Palmolja?

Lena sa...

Jag röstar också på palmfrukt. Pindo / Butia jelly fruit.

Pumita sa...

Lena vet säkert vad hon pratar om. Själv har jag aldrig sett såna där vad jag minns. Hur smakar de?

Janne sa...

Det är pejibayes.

nina sa...

marianne:
Vilket bra svar - det är såna där jag glömt vad de heter... :-D Fast jag undrar om det verkligen är såna, jag tror inte att de här kladdar ner i första taget (fast jag kan ha fel).

pernilla:
Något med palm är definitivt rätt. :-)

lena:
Jag hade faktiskt ingen aning om vad Pindo / Butia jelly fruit var och fick googla lite. :-) Jag troooor inte det är samma för de verkar se lite olika ut men jag måste undersöka det närmare.

pumita:
Jag skriver ett eget inlägg om dem, för jag har hittat ett recept jag vill prova. :-P

janne:
Alldeles riktigt!

Marianne sa...

Aldrig hört talas om pejbayes! Berätta mer och vad gör man med dem? Finns de bara där borta hos dig eller på fler ställen?

nina sa...

marianne:
Ska bli! :-)Det får bli ett eget inlägg snart

Lena sa...

Aha, ja det finns ju onekligen en massa olika kladdiga frukter att välja på som ser ganska lika ut även om de är olika arter.

Vi brukar använda samlingsnamnet "snorfrukt" för alla olika frukter vars mogna konsistens är...well, du det. Kanske inte så poetiskt, men vi vet ju att det är GOTT snor i dem. :-)

nina sa...

lena:
Du har så rätt... jag blir helt förvirrad här av alla olika sorters frukter, för att inte tala om alla olika namn en och samma frukt kan ha. :-)

Haha, samlingsnamnet "snorfrukt" tycker jag är bra. Då slipper man krångla till det så mycket. :-)

Just pejibayes är inte ett dugg kladdiga faktiskt, snarare potatisliknande. Så snart jag får ett liv igen (dvs har tid) ska jag lägga upp ett eget inlägg om dem här.