måndag, april 07, 2008

Nej se det regnar...

Jo, det har förresten börjat regna här igen.

Så här såg det ut igår, en försmak av alla regniga eftermiddagar som kommer nu under regnsäsongen.Det åskade och blixtrade så mycket att vi fick strömavbrott i ett par timmar och alla billarm tutade för fullt - gång på gång på gång...

Ibland är det rätt mysigt när det regnar sådär mycket, fast inte när det blir strömavbrott samtidigt och man är hungrig eller egentligen behöver gå någonstans.

Då sitter man där och kan varken gå ut, laga mat, komma ut på internet, se på tv... knappt läsa heller för det blir så mörkt inomhus.

Då får det bli en middagslur, helt enkelt!

8 kommentarer:

Marianne sa...

Oj, oj, riktigt tropiskt regnväder. Jag förstår att man inte kan gå ut i det. Hoppas ni har det bättre i dag.

nina sa...

marianne:
Ja, det verkligen öser ner! Som tur är så brukar det nästan bara regna på eftermiddagarna så man får en halv dags sol innan ovädret drar igång. :-)

Annika sa...

Låter bra det där med att ta en lur medan det vräker ner som värst. Lite mysigt! Men det behöver ju förstås inte regna varje dag, och det gär det väl inte heller.

nina sa...

annika:
Middagslur bör absolut inte underskattas. ;-)

Än så länge regnar det lite sporadiskt, men snart kommer det nog regna sådär i stort sett varje eftermiddag... Man vänjer sig, som tur är.

Tror att våra vägar just korsades i cyberrymden förresten, var just på din sida och kommenterade. :-)

Lisa sa...

Åh, vilket härligt regn! Tycker att det låter mysigt - minus hungern.

annaluna sa...

åh, saknar nästan de där regnen lite grann från min tid i Karibien;) Fast jobbigt då man satt i en bil och inte kunde ta sig nånstans, allting liksom bara stannade av. Eller då jag satt vid en kompis dator då blixten slog ned så att typ hela kvarterets ledningar förstördes...pga mig. Eh..jag får skylla på att det var under mina första månader där och jag inte hade så bra koll på saker, hehe.

Jennie sa...

Det där är ju ett så skönt avbrott från värmen. Vi åker till Costa Rica i oktober med våran då 10-månaders dotter, och använder din blogg som en del i reseachen inför resan!

Tack för att du gör ett bra jobb!

Jennie

nina sa...

Sorry sent svar allesammans, har varit internetfri ett tag...

lisa: Som du säger, visst är det mysigt när man inte behöver sitta och hungra. Hunger förstör det mesta. ;-)

annaluna: Haha, jag antar att du inte gick och berättade för folk att det var pga dig allt förstördes. :-D Jag har också lärt mig att dra ur kontakterna till allt viktigt hemma när åskan går här... fast oftast behövs det ju knappt eftersom man inte hinner förrän det blir strömavbrott. :-)

jennie: Tack för berömmet! Kul att höra av bloggen kan vara till någon nytta. Ni kan ju alltid höra av er på mailen ifall det är något specifikt ni vill veta.