lördag, januari 12, 2008

Roliga grejer #2

I affärer här lämnar man ofta in sin ryggsäck/sina påsar från andra affärer i "garderoben" innan man går in för att handla. (Handväskor lämnar man däremot inte in.) I garderoben står alltid någon personal och vaktar grejerna.

Det tog ett tag att vänja sig vid det (och att komma ihåg det!) men nu tycker jag faktiskt att det är väldigt praktiskt att slippa bära runt på allt. Är man lite fräck kan man lämna sina tunga grejer i en affär och sedan gå därifrån och hämta dem senare. Vissa affärer har larmat sina nummerbrickor så att det piper om man lämnar affären med dem så att det inte går att göra så längre, men majoriteten har inte gjort det.


I den här mataffären (i den mer lantliga småstaden San Ramón) har de tydligen vissa restriktioner på vad man får lämna in: inget brandfarligt material och inga djur. Vem vet, kanske de har haft problem tidigare med folk som velat lämna in ormar, tuppar och grisar i garderoben?

9 kommentarer:

Pumita sa...

HAHA, vilken rolig skylt! Känner igen inlämningsdiskarna från min resa i CA. Ibland glömde jag ju bort ryggan i farten... och då kom en vakt springande och pekade på skylten.

nina sa...

pumita: Hehe, det där med att jagas av vakter när man inte lämnar in väskan känner jag igen. Det hände mig var och varannan dag förut... Nu har jag vant mig så pass mycket att när jag var på ICA i Sverige tittade jag mig förvirrat runt efter inlämningsdisken... ;-)

Pumita sa...

Inlämningsdisken har jag inte letat efter vad jag minns men däremot hinken där man slänger toapappret, många gånger!! SUCK! ;)

El Rubio sa...

Här tycker jag att det roliga är att de har en disk för att lämna väskor till någon som tar hand om dem. Sen har de ofta förvaringsboxar vid sidan om - utan assistenter och där sitter en lapp "Por favor dejar sus armas aqui" (vänligen lämna vapnen här).

Väskor med diverse skräp ska bevakas men vapen får man lämna själv i ett skåp. Varför?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
A L V A S - P A P P A ! sa...

Och i Sverige slutar vi allt mer lägga upp varorna på bandet utan går runt med kodpistoler o förväntas vara ärliga.. olika syn på effektivitet. och löner förmodar jag.

Mia sa...

Halloj, trillade in hit och blev så lockad att flytta till värmen nu. Regnet öser ner i gråa London.
Hur hamnade du i Costa Rica?

Får definitivt kika in här fler gånger!

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
Skitcool tjänst!

Arnol.d sa...

This is a funny way to see my country
i hope you are enjoying tiquicia

saludos desde Suecia