tisdag, april 24, 2007

En socker med kaffe, tack

Folk här är riktiga gottegrisar. Ju sötare mat och dryck, desto bättre. Så när jag kommer och köper kaffe, utan vare sig mjölk eller socker, brukar folk se ut som fågelholkar.

De liksom fastnar mitt i rörelsen, lyfter ögonbrynen till hårfästet i pannan och frågar, långsamt och undrande (man vet ju aldrig, jag är ju gringa och fattar kanske inte vad jag just beställt), om jag verkligen skulle ha kaffe utan socker!?

När jag lyckats göra klart för dem att visst, så är fallet, skrattar de gott och säger att Jaja, du gillar bittert kaffe. Ja, folk är allt bra lustiga.

Fast ibland hinner jag inte säga till, och med kaffet får jag ett gäng sockerpåsar. En full näve brukar vara standard. Hur man får plats med så mycket socker i en kopp har jag ingen aning om, inte heller hur man kan få i sig så mycket utan att bli speedad resten av dagen.

Fast det är ganska bra att få, för nu har jag ett helt berg av små sockerpåsar hemma och lär aldrig någonsin behöva köpa socker så länge jag bor här.


Det här är den minsta mängd socker jag någonsin fått till kaffet, men också de finaste sockerpåsarna hittills...

13 kommentarer:

Anonym sa...

De där sockerpåsarna känner jag igen från Grand hotel i San Jose. De var så fina så jag tog med dem hem till Sveige (dricker också svart kaffe)

Anna

nina sa...

anna: Haha, de är från Grand Hotel i San Jose. :-D

Magalös sa...

Jag dricker inte kaffe alls, däremot te - utan socker, mjölk eller annat. Gärna rött eller smaksatt grönt.
Nog verkar ditt liv mer färgglatt än här men här fungerar saker och ting istället (för det mesta).

Desiree sa...

Japp det minns jag också från våran Nicaragua tid. Minns också att den läsk som producerades i landet också var extra söt. Det fanns någon röd läsk som smakade hallon eller jordgubb som jag tyvärr inte minns namnet på som var rejält sliskigt söt.

Jag har en liten fråga också. Du publicerade så många fina bilder från processionerna. Vet du hur många bilder man kan publicera max per inlägg som man gör? Det verkar som att jag max får in 6 stycken per blogginlägg.

nina sa...

magalös: Te, i alla former, är gott men dricker jag nästan aldrig här, det finns liksom ingen tekultur (man kan väl inte vänta sig annat av ett land som producerar så mycket kaffe...) Kaffe dricker jag mest för att pigga upp mig i värmen, annars skulle jag nog aldrig dricka något varmt frivilligt. :-)

Visst funkar saker lite bättre i Sverige, men för det mesta funkar det här också (kanske på ett annorlunda sätt, men ändå). Annars skulle jag nog aldrig stå ut. ;-)

nina sa...

desiree: Sån där röd sliskig dryck har jag också sett, men inte provat. Sen finns det ju sånt där slisk på flaska, i alla världens färger, som man häller över krossad is. Fast självklart föredrar jag färskpressade fruktdrycker! Mmmmmm.

Till din fråga: Jag klickar först på lägg till bild och då kan man mycket riktigt bara lägga till 6 st bilder.

Så då låter jag de 6 laddas upp och hamna i blogginlägget. Sen trycker jag bara på lägg till bild och gör lägger till 6 st till. Och igen och igen...

Lycka till!

Anna Malaga sa...

Haha, det känns igen. Men spanjorerna är ganska hispiga ändâ, sâ lite socker mer eller mindre gör nog inte sâ stor skillnad ;-)
Det värsta är när de beställer en lite, liten kopp café solo och häller i alla sockerpâsarna...

annaluna sa...

Ja, haha! I buenos Aires var det värsta projektet att köpa bryggaffe som inte hade socker i sig. (och kostade typ 2-3ggr mer)Och alla ställde sig helt frågande. Mitt ex på Puerto Rico tog typ 7 bitar i varje kopp. Alltid ska man behöva förklara sig när man vill ha utan;)

Ps,snygga sockerförpackningar!

Desiree sa...

Tack så mycket på svar om min bildfråga. Jag ska ta och testa detta nästa gång jag ska lägga in många bilder. Ha en riktigt bra dag.

Kram
Desiree

nina sa...

anna malaga: Haha, du har nog rätt i att de är hispiga nog. ;-)

Och här lär de sig tidigt, ungarna får kaffe med massa socker både morgon och eftermiddag. En bekant sa: "Kaffe är bara bra för dem, på morgonen vaknar de till, och lite kaffe efter skolan gör att de kan var ute och springa av sig lite extra innan middagen."

nina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nina sa...

annaluna: Oj, bryggkaffe med socker!? Det är ju helt galet ju! Det slipper vi i alla fall här, som tur är.

Jag har hittat några favvoställen att köpa kaffe, och där känner de väl till mina konstiga vanor. Jag behöver bara visa mig så slänger de fram en kopp utan socker.

Fast när jag tar med pojkvännen som också dricker utan socker blir de förvirrade igen. Och tänker säkert: "En tico som inte vill ha socker!? Den ena är ju galnare än den andra..." ;-)

nina sa...

desiree: Det var så lite så. Hoppas det går bra!

Jag brukar se till att spara utkast efter varje 6-bildersupppladdning så det inte händer nåt knas och allt försvinner, sen öppnar jag bara utkastet igen och fortsätter ladda upp bilder.