tisdag, juli 08, 2008

Ordlös Onsdag - På en gata i Panama City

Fler deltagare finns hos vikarierande Ordlös Onsdag, Krokofanten.

15 kommentarer:

Thérèse sa...

Gillar bilden men stan ger ett lätt slitet intryck. Fast jag har aldrig varit där och vet knappast något om Panama City.

Snygg header förresten. Den gör mig sjukt ressugen

nina sa...

thérèse:
Det stämmer nog att det är rätt slitet där, iaf om man jämför med Sverige. Fast jämfört med San José är det riktigt fint...

Det finns väldiga kontraster i stan, det här är ett område med mycket bra shopping, men en del slitna hus också. Sen finns det områden med stora skyskrapor och "gamla stan" med otroligt vackra kolonialhus.

Tack, jag gillar headern jag med. Blir också sugen på att resa, min vardag består ju mest av asfalt och betong. ;-)

Pumita sa...

Jag tyckte mycket om Panama City, både den moderna delen med skyskraporna och Gamla stan där jag såg många kuna-indianer som hon i mitten med sina speciella "ringar" runt armar och ben. Vackert! Härlig kontrast till jeans-tjejen. :)

nina sa...

pumita:
Jag gillar också Panama City jättemycket! Alla kontraster, alla färger och alla otroligt vänliga människor. För att inte tala om de där ombyggda skolbussarna med alla färger, lampor, glitter och musik på högsta volym. :-)

Kontrasten visar verkligen olika generationer, den äldre som håller på traditionerna och den yngre som inte gör det. Såg många sådana familjer i gamla stan. Tänkte du på att de yngre oftast höll de äldre på ena axeln när de gick genom stan?

Pumita sa...

Ja, faktiskt! Det är mycket mer kroppskontakt än vad man är van vid här hemma. Jag fick också veta att tjejen/föräldrarna går längst ut - närmast husväggen alltså - när man går på trottoaren så att killen/sonen kan skydda dem från väskryckare och andra bovar.

Människorna är otroligt vänliga i Panama City!! Jag vet inte om jag har berättat men jag gick ut och skulle köpa vatten i närheten av hotellet lite senare på eftermiddagen (det var ljust ute) och mötte två kvinnor som "skällde ut mig" för att jag gick ut ensam och att "vad som helst kunde hända" osv. De följde med mig tillbaka till hotellet (några kvarter) för att jag skulle komma tryggt fram. Det kändes lite överdrivet men det var trevligt att de var så omtänksamma.

Marianne sa...

Verkligen kontraster på klädseln.
Det låter som en spännande men samtidigt lite skrämmande stad.

nina sa...

pumita:
Här är det också vanligt att killen går närmast vägen, men har hört en skröna om att det också handlar om att om tjejen går närmast vägen så visar det att killen liksom "bjuder ut henne", medan om han går närmast vägen så skyddar han henne och visar att de är tillsammans.

Jag blev faktiskt otroligt överraskad över hur vänliga och omtänksamma alla är i Panama City. Har liknande erfarenheter som dig, att folk stannar en överallt och är oroliga för att man något farligt ska hända - även mitt på blanka dagen. Blev också "utskälld" en gång, när jag tog fram kameran mitt på en shoppinggata.

Det får nog bli ett inlägg om Panama snart, nu längtar jag tillbaka. :-)

nina sa...

marianne:
Visst är det en stor kontrast.
Jag tyckte faktiskt inte alls att det var skrämmande där, tvärtom. Aldrig har jag blivit bemött med så mycket värme och så många leenden. Sen finns det naturligtvis vissa områden man bör undvika, men med lite sunt förnuft är det nog ingen fara.

Pumita sa...

Jag längtar tillbaka också. Ser framemot att läsa mer om Panama hos dig. :)

Thérèse sa...

Instämmer med Pumita , ser fram emot att läsa om Panama. Jag har verkligen usel koll på det landet så det vore kul att lära sig lite och kanske få se lite fina bilder därifrån

nina sa...

pumita & thérèse:
Lovar att det kommer snart... Ska bara leta reda på alla bilder först. Och imorgon är jag nog rätt upptagen med födelsedagsfirande (inte mitt) - men snart! :-)

Sara sa...

En resa? Ja tack!

Personen i mitten hade ju lätt kunnat få vara med i ett "dagens outfit" inlägg! ;-)

annaluna sa...

Vad kul att du såg LA MISMA LUNA tack vare mitt tips:) Jag kan också tipsa dig om LA ZONA, som också är en mexikansk stark film (inte lika stark, men sevärd) Har du sett Amores Perros? Och Y tu mama tambien? Jag vet inte hur det är med textning, men det borde ju finnas. Annars lär man sig typ mexikansk spanska efter Amores Perros, hehe, samma ord används hela tiden :D

nina sa...

sara: Visst hade hon det. Som dagens färgklick. ;-)

annaluna:
La Zona har jag aldrig sett, men ska kolla på den. Amores Perros och Y tu mama tambien har jag sett och gillat, men det var innan jag åkte hit så jag borde nog se dem igen...

Får väl passa på att kolla på fler mexikanska filmer om det är som du säger, då kommer jag ju bli en fena på mexikansk spanska på nolltid. :-D

nina sa...

thérèse & pumita:
Jag vet att jag lovat ett inlägg om Panama. Har så många bilder som jag vill visa men mitt internet har blivit så segt den senaste tiden att varje bild tar en halv evighet att ladda upp... Ska ringa leverantören och klaga så blir det nog bra snart. :-)