fredag, juni 06, 2008

Veckans topp tre

Här på bloggen har det inte hänt mycket den senaste tiden. Delvis för att internet fortfarande inte vill vara kompis med mig, och delvis för att det faktiskt inte hänt mycket i mitt liv heller...

Så om jag ska sammanfatta de senaste dagarnas tystnad så är det här nog det mest spännande som hänt: (Ni som googlat er hit för info om Costa Rica kan nog sluta läsa nu.)
  • Veckans utflykt feat. Satan aka Kisse
Jag och Kisse åkte till veterinären för en vaccineringsbooster. Jag har alltid haft samma veterinär till honom, Dr Oscar - en mustaschprydd muntergök som jag gillar jättemycket. Dessutom kan han engelska och det är rätt skönt att försöka prata om allvarliga kattgrejer på spanska.

Dagens första roliga var nog då han skulle ge Kisse avmaskningspiller med en pincett men katten bara gjorde stora skutt och krumbuktade sig så pillret flög ut över hela mottagningen, gång på gång. "Aaaaah, very strong cat!!" skrockade Dr Oscar och gav honom en spruta istället.

Dagens andra roliga sak var när jag träffade på en bekant, med Kisse i transportburen. Hon tittade in, ryckte tillbaka och gjorde nästan korstecknet när hon såg honom, svart och grönögd som han är. Satan, häxor och sju svåra år var väl vad hon tänkte. Men så har hon ju en stor affisch på Juan Pablo II på kylskåpet också.

Tänk då hur rädd hon hade blivit om hon sett honom i mörkret...
  • Veckans bästa: Baguettino caprese
I veckan har jag upptäckt mitt nya favoritfika: Cappuchino med ett par Baguettino Caprese på Spoon. Allvarligt, när ris, bönor och tortilla står en upp i halsen finns det inget godare än tomat, mozzarella och färsk basilika... Jag får lägga band på mig själv för att inte gå dit varje dag, då undrar de väl vad jag är för en knäppis. Eller förresten, det finns ju två Spoon-restauranger i stan. Då kan jag ju alternera! Yes!


  • Veckans sämsta: Sopbilens tidiga framfart
Att sopbilen passerade förbi här idag mycket tidigare än vanligt så jag inte hann ut med soporna. Jättemysigt att ha dem kvar här tills på tisdag. Jättemysigt.

Eller så får jag väl ge mig ut och söka efter en gata i närheten där sopbilen ännu inte passerat och släpa dit soporna. ;-)


Så här ser det ut när sopbilen kommer två gånger i veckan. De där killarna har verkligen inte världens lättsammaste jobb, tänk att SPRINGA efter sopbilen hela dagen och samtidigt försöka få med alla stora, tunga (ibland läckande) sopsäckar... De flesta dessutom utan handskar på händerna.

7 kommentarer:

Marianne sa...

Händelserik vecka med andra ord! Lustigt egentligen, många där hemma i Sverige tror att man är ute på exotiska spännande äventyr varje dag och tror en knappt när man säger att man måste diska och dammsuga här också ... Den där doktor Oscar verkar ju riktigt sympatisk. Måste hitta en sådan här till våra tre. Snart dags för vaccinationer igen.

nina sa...

marianne: Va, menar du att du inte klättrar på pyramider och rider kameler dagarna i ända!? ;-)

Skämt åsido, visst verkar många tro att man lever som på semester och ligger i hängmattan och sörplar paraplydrinkar, och många blir faktiskt förvånade när man säger att vardagslivet utomlands är precis lika vardagligt som i Sverige, bara lite annorlunda.

Hoppas du hittar en Dr Oscar till dina katter, en bra veterinär som man trivs med är guld värd!

(Sen gillar jag ju Dr Oscar lite extra eftersom han alltid berömmer min katt och säger hur lugn/stark/duktig han är. :-) Sånt gillar matte att höra!)

Marianne sa...

Jo, så klart jag gör, och så gör jag lite arkeologiska sensationsupptäckter emellanåt ... (I kylen, men säg inte det till någon.)

Förutom den rent medicinska kunskapen är det den viktigaste egenskapen hos en veterinär: Att han inser att just mina katter är finast i världen! : )

Petra H sa...

Ha ha, jag hade en liknande vecka - det mest spännande var väl att jag INTE hade spansklektion i tisdags och kunde därför dricka elvakaffe hemma :D Nej, livet utomlands i exotiska länder är inte alltid så exotiskt!
Irriterande med sopbilen - i Bryssel hade man inga soprum utan man fick snällt ha sina sopor i köket (ingen balkong i lägenheten tyvärr) och planera, speciellt på sommaren, så att man inte åt något potentiellt ruttnande, illaluktande 4 dagar innan sophämtning (soporna ställs ut på gatan som hos er). USCH!
När jag tänker efter så är det en av de bästa grejorna med vår lägenhet i PR, att vi har ett soprum i källaren! Så exotiskt är mitt liv, ha ha!

Petra H sa...

Förresten, mackan ser jättegod ut!! Och visst kan man bli trött på ris och bönor, jag är inte det så ofta men O vill helst inte äta ris hemma :D

nina sa...

marianne:
Nejdå, ska inte skvallra om skatterna i kylen. ;-)

Och visst är det så, klart att veterinären ska beundra ens katt och säga att katten är otroligt lugn och smart, har glänsande päls och inte alls är för smal eller tjock. :-)

nina sa...

petra:

Hehe, då har vi haft liknande veckor du och jag. :-) Det brukar ju vara så, de flesta veckor är ju rätt händelsefattiga, även i tropikerna. Jag menar, jag simmar ju inte bland krokodiler eller hänger i lianer varenda dag. Snarare går jag och köper mjölk eller köar på banken eller något annat exotiskt. :-D

Vad intressant att man har samma system i Bryssel, jag trodde man kommit lite längre i sophanteringen där... Och det är verkligen USCH med sopor i värmen, visserligen kan jag ställa ut dem så de står vid porten istället för i köket, men det luktar ju lätt ändå.

Man får som du säger planera vad man slänger och när, har jag mat som ska slängas paketerar jag den och lägger in den i frysen tills den dag sopbilen åker förbi. Hellre det än att göra kackerlackorna glada. ;-)

Låter riktigt bra med soprum, hade jag det skulle det nog också vara en av de bästa grejerna med lägenheten. Kanske DEN bästa. :-D

Och mackan är jättegod, så god att man vill ha mer och mer! Jag äter inte så mycket bönor, ris däremot. Ris till lunch och middag igår, ris till lunch idag. Min sambo ÄLSKAR ris, och bönor. Fast till middag blir det nog pasta för omväxlings skull. :-)