måndag, maj 26, 2008

Regn, åska och jordskalv

Här på bloggen har det varit tyst några dagar. Det har regnat och åskat mycket de senaste dagarna så min internetuppkoppling har varit väldigt seg och skakig...

Det märks verkligen att torrsäsongen är slut nu. Istället för sol från morgon till kväll får man plaska runt i vattenpölarna och gömma sig under ett stort paraply bäst det går. Och jag som inte alls gillar paraplyer, jag glömmer dem bara överallt. Kanske skulle satsa på en sån där paraplyhatt!? ;-)

Bild lånad härifrån.

Vi hade förresten ett litet jordskalv här före helgen, 4.8 på Richerskalan. Det blev inga skador på byggnader och liknande, och de flesta märkte det inte ens. Det brukar vara så med jordskalv här, man märker det bara om man sitter eller ligger ner, inte om man står upp eller sitter i bilen.

Det här jordskalvet märkte jag av eftersom jag satt hemma i soffan och kände fötterna gunga fram och tillbaka några sekunder. Det är rätt vanligt med små jordskalv den här tiden på året i skiftet mellan torr- och regnperiod och det brukar aldrig vara någon fara, så det är inget jag tycker är läskigt eller så.

Riktigt så här mycket regn har vi inte än men det kommer med orkansäsongen...

5 kommentarer:

Marianne sa...

Skönt att det bara är småskalv ni får. Det hade vi i Istanbul också, och märkte det mest på att krukväxterna darrade till. Men där påmindes man ofta om att Den stora jordbävningen ska komma en vacker dag, en som ska bli större än den 1999 när 17000 människor dog. Vi slapp den, som tur var.

Jag hatar också paraplyer. När man ska byngla runt med handväska, matkassar och paraply. Har köpt mig en regnhatt från Barbour som är jättebra. Tillsammans med regnjacka är det toppen för den har ett litet brätte så man slipper få regnet i ögonen och den håller håret torrt. Sen droppar allt ner på regnjackan, men vad gör det? Och så kan man bara knöla ner den i väskan om det inte regnar.

nina sa...

Jag såg faktiskt på Discovery i helgen om Istanbul och väntan på Den Stora Jordbävningen. Vad jobbigt att veta att den kommer men inte när. Och vilken tur att ni slapp den 1999 då så många dog, den minns jag från nyheterna. Hemskt.

Regnhatt kanske vore nåt, lite snyggare än paraplyhatt iallafall. :-D Här skulle man egentligen behöva ett helt regnset med gummistövlar upp till knäna, men går jag runt med det lägger de väl in mig på psyket. Det finns väl inte en tjej här som skulle gå runt med gummistövlar i regnet istället för högklackade skor. ;-)

Lisa sa...

Det är verkligen temperamentsfullt väder i Costa Rica... Undrar om det räcker med den där paraplyhatten :)

Petra H sa...

Jaaa, hatar också paraplyer men köpte mitt första i PR igår - det kommer nog inte hålla någon längre tid men jag vill ju ha ett litet som får plats i väskan...
Skönt att det var ett litet jordskalv och att det inte blev några skador. Det är ju otäckt vad som händer i Kina, fortfarande efterskalv 2 veckor efter den stora jordbävningen. Jag upplevde mitt första i PR i november förra året men har även känt ett i Italien och ett i Bryssel, och precis som du säger så har jag legat och suttit ner alla tre gångerna!! Folk runt omkring mig som har stått upp har inte känt det - undra varför det är så!?

Marianne sa...

Haha, högklackat genom regnpölarna? Du kunde ju testa såna där nya fina stövlar med mönster. Påminner mig om gammeldags pampusher, som var formade efter högklackade skor och som man drog på utanpå skorna. Det vore nåt!