tisdag, april 29, 2008

Manuel Antonio

Nu är jag hemma från Manuel Antonio, en nationalpark som ligger vid Stilla Havet i centrala Costa Rica.

Här är en av de fyra stränderna i nationalparken. Vattnet var alldeles stilla och turkost och sandstranden och havsbotten bestod av finkornig vit sand. Perfekt strand att bada på!

Den här skylten satt vid ingången till nationalparken där man fick gå över ett litet vattendrag. Tydligen ska det finnas krokodiler i området, men när det är flod kan man ta båt över.

Inne i själva nationalparken finns stigar där man kan gå och se på djur och natur. En av dem går ut på en stor udde. Det är en ganska lång vandring (speciellt mitt på dagen då solen bränner) men det finns många utsiktsplatser på vägen.

Vi hade tur och fick se en sengångare bara någon meter ifrån oss som hade kommit ner till marken. Det händer bara var åttonde dag. Sedan klättrade han upp i trädkronorna igen... i sakta mak...

Det finns många "Herr Nilsson"-apor i parken. Vet inte riktigt vad de heter på svenska. Vitansiktade apor?

Sedan åkte vi på en ATV-tur med stora fyrhjulingar. Över berg och dal, vattendrag och lera. Det var kul för man kunde åka till ställen som man inte skulle nå med bil eller till fots, men lite otäckt var det ibland då vattnet var högt och det kändes som man drogs med strömmen.

Utsikt över kullar och berg under turen. Fint!

Några solnedgångar hann vi ju med också förstås...


Nu bär det snart av på nästa resa! Uppdatering kommer snart.

12 kommentarer:

Jenny S sa...

Hej! Det var längesen :) Ja det får nog bli så att man avvaktar ett tag innan man gör sig av med katterna. Fina bilder! Kram

Marianne sa...

Så vackert och så fina bilder! Roligt att få se en sengångare i levande livet, men det måste vara skönt att slippa närkontakt med Cocodrilos ...

nina sa...

jenny: Vad bra att ni avvaktar. :-)

marianne: Ja, cocodrilos vill man helst inte traffa pa... Ryyys! Inte ormar heller for den delen. ;-) Fast alla andra exotiska djur ar ju bara kul!

Lisa sa...

Vilka härliga bilder! Ser spännande ut...

Petra H sa...

Vilka underbara bilder! Det finns så mycket mer djurliv på fastlandet än här på min ö där det är mest ödlor, iguanas och några vilda hundar.. Inte ens i regnskogen finns det mycket till djurliv - sniglar på sin höjd! Ser framemot att höra mer från dina resor..

nina sa...

lisa: Tack! Helt underbart ställe...

petra h: Tack och välkommen! Jag har minsann smygit omkring på din blogg också en del. ;-)

Kan tänka mig att ni har färre djurarter där, sniglar och vildhundar låter ju inte alltför exotiskt... :-)

Här finns det ju fler djurarter än man kan räkna och det är riktigt kul. Fast kackerlackorna kan jag klara mig utan... ;-)

annaluna sa...

men åååh, jag vill också! Vilken udnerbar semester!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

åååh så underbart det ser ut! hittade hit fran petchies sida!

Ninni sa...

Det ser helt underbart ut! Vad jag saknar hav!! Kul att se sengångare och apor. Vilket äventyr!

nina sa...

annaluna: Förstår att det ser lockande ut, men våren i Sverige är ju helt underbar den med. Vi kan byta ett tag. :-)

gottablandat: Välkommen! Och ja, det var verkligen helt underbart där i vattnet, det krävdes en verkligen viljestyrka att åka därifrån. :-)

ninni: Förstår vad du menar, jag som bor i mitten av landet men är uppvuxen vid vatten brukar också sakna havet så det är helt underbart att höra vågorna. Har man dessutom spännande djur runt hörnet kan det ju inte bli bättre. :-D

Pumita sa...

Krokodiler... och förbjudet att bada! Vem skulle vilja? :D

nina sa...

pumita:
Det undrar jag med. Det borde väl räcka med själva skylten, varningsord är väl onödiga!? ;-)

Fast å andra sidan har folk här försökt lura med mig att bada i floder där det finns krokodiler "för de ligger ju på andra flodbanken så det är ok". Tjena.