lördag, augusti 11, 2007

Regn regn regn

Vi är mitt i regnperioden nu. Den håller på från maj-november men är faktiskt inte så regnig som namnet antyder. Snarare en kontrast till torrperioden, då inte en droppe regn faller på flera månader.

Varje morgon skiner solen för fullt och fortsätter så fram till tvåtiden på eftermiddagen ungefär. Då blir det antingen molnigt resten av dagen, eller så kommer ett långvarigt duggregn eller så...

...kommer en störtskur som på bilderna nedan.


Det ligger i luften att det kommer spöregna om några ögonblick. Lika bra fälla upp paraplyet, ta sig ut ur parken och söka skydd under något tak.


Efter några minuters regnande är vattenkanalerna på sidan av vägen helt fulla och vatten forsar upp ur brunnarna. Efter ytterligare några minuter har det stigit så pass mycket att man får kämpa sig genom forsande vatten för att ta sig någonstans.


En park som nyss var full av glass, sockervadd, ballonger och lekande ungar är nu helt öde. Själv står jag under tak och väntar. Att göra annat är ingen idé. Att ens försöka ta sig över gatan är som att ställa sig i duschen med kläderna på. Man får helt enkelt stå och vänta och hoppas på att en ledig taxi dyker upp. (Vilket kan dröja eftersom ALLA är ute efter en taxi...)

Ibland kan det vara kul med en riktig störtskur. Folk skrattar gott åt sig själva och varandra när de försöker ta sig igenom forsande vatten eller springa mellan olika tak. Det händer ofta när jag springer mellan tak, att jag möter någon som snabbt tittar upp på mig, nickar i samförstånd och ropar "Vilket regn, hehehehee".

9 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det verkligen vräker ner! Det är svårt att ta regnbilder, för ofta syns det inte att det regnar, men det råder det ingen tvekan om på dina bilder!

Lisa sa...

Åh, vilket härligt ösregn! Jag gillar djungelregn och när vädret blir lite dramatiskt.

Anonym sa...

Hej. Jag undrar om man kan åka till Costa Rica utan att kunna spanska? Svar till: torgny74@hotmail.com
Mvh Torgny

Maja sa...

Hej Nina!

Jag har spanat in din blogg och tycker den är grym! Jag och min pojkvän funderar på att åka till osta rika i 2.5 vecka i vinter! om du skulle vilja ge oss några heta tips dit vi verkligen borde åka skulle vi bli grymt glada! :)

Ha d bäst! // Maja

maja_ring_84@hotmail.com

Desiree sa...

Jag gillar de där tropiska störtskurarna. De är härliga och häftiga.

nina sa...

matilda: Håller med om att det brukar vara svårt att fota regn, men regnar det såhär mycket kan kameran bara inte missa det. :-)

lisa: Jag gillar också djungelregn. Mest om jag är inomhus och det smattrar öronbedövande mot plåttaken, eller om jag är på väg hem kan det vara mysigt att hamna i en störtskur. Är jag på väg bort någonstans och inte kan byta kläder på halva dagen är jag mindre road. ;-)

Torgny & Maja: Hej och välkomna! Intressanta frågor - jag tar och skriver ett par inlägg om det i dagarna!

desiree: Visst är de! Man har inte sett regn förrän man upplevt ett tropiskt regn!

Kent Filppu sa...

Vilket härligt regn. Jag och min fru ska till Costa Rica över en weekend i början på oktober och jag tror du är den rätta att tipsa om hotell etc. Om du vill så maila mig gärna på förnamn@efternamn.se eller skriv på min blogg www.filppu.se.

Må gott så hoppas jag att regnet har gett sig nu.

nina sa...

kent filppu: Kul att ni ska hit! Hör av mig...

Kent Filppu sa...

Då ser jag fram emot att höra av dig. Ha det bäst så länge.