måndag, juni 04, 2007

Mer kisse

Det här kommer inte bli någon kattblogg, jag lovar. Men jag kan inte låta bli att ge kissen ett eget litet inlägg till.

Helt plötsligt en dag blev vi kattägare. En bekant hade skaffat en kattunge, men insåg att hon inte hade tid för den, och dessutom åt han upp alla hennes sladdar (inte så bra när man är DJ och har dyr utrustning...) Så hon tänkte lämna tillbaka honom till djuraffären - och det var då vi ryckte in.

Inte kan man väl lämna tillbaka en stackars liten kattunge till en djuraffär där han får sitta i en liten bur i fönstret efter att ha haft ett riktigt hem några dagar!? Det är klart vi tog hand om honom istället.

Samma dag som han kom - alldeles pytteliten

Enligt förra ägaren var han alltså ett riktigt litet monster, som höll henne vaken om natten och åt upp allt han såg. Här har han varit precis tvärtom. Tyst som en mus på nätterna, inga sladdar söndertuggade och inga fåtöljer sönderklösta.


Bildbevis: Här har han ju en hel smaskig sladd omkring sig - men rör den inte...

Den här katten är nog en av de gosigaste jag har träffat på i hela mitt liv. Jag jobbar mycket hemifrån, och han ligger helst av allt i mitt knä och sover halva dagarna, eller på axeln. Eller nya favoriten, på laptopen. Försöker jag flytta honom åt sidan ett tag (det är varmt med en katt i knät i timmar här i tropikerna!) får jag bara ett Mjaaaaaaaauuuuuuuu till svar och vips är han tillbaka i knät/på axeln.

Helst vill han bli buren överallt också. Gärna i sittande ihopknökt ställning, så han ser ut ungefär såhär:

Baktassarna upp, framtassarna ner.

Eller varför inte såhär:

Om någon la upp en bild på mig med en sån här min skulle jag nog bli ganska grinig...

Förra veckan var vi hos veterinären för att vaccinera honom. Han blev alldeles panikslagen där och darrade som ett asplöv (påminner säkert om hemska djuraffären som han kommer ifrån).

Efter vaccinationen fick han någon mystisk infektion och var sjuk med över 40 graders feber. Så det var bara att åka tillbaka igen för lite sprutor mot det och specialkost. På två dagar gick han ner 15% av kroppvikten och blev smal som en sticka:

Såhär ynklig blev han. Lillebror sa att han såg ut som en råtta - och ja, kanske lite...
Här poserar han i sitt hus - det enda stället förutom någonstans på mig som han gillar

Nu är han i alla fall frisk och kry igen och jobbar för fullt på att äta sig tjockare igen. Igår lärde han sig ta sig upp på köksbänken så jag hittade honom i full färd med att äta upp kycklingen jag tänkte ha till middag...


Den förra ägaren kallade honom Kyo av någon japansk anledning. Har ingen aning om vad det ska betyda. Själv vet jag inte riktigt vad han heter. Han går nog mest under namnet Kisse, mest pga brist på fantasi.

Namnförslag, någon?

(En bekant förslog Lucifer eftersom han är svart, men skulle jag stå på gatan och ropa Luuuuucifeeer efter honom skulle nog grannarna kasta ut mig med huvudet före, goda katoliker som de är.)

12 kommentarer:

carina sa...

Eftersom du befinner dig där du gör så blir det karibinspirerade namn, med hjälp av min 16-åring...

Gustavo
Angelito
Tigrecito
Juanito
Columbus
Negrito
Nelson
Babalu
Tarzan

Anonym sa...

Hej gumman!

Den kanske kan heta Commondoreneller Commodoren eller Dominus. Han verkar ju vilja bestämma. Hoppas att du lägger ut lite bilder på John och dig sen nu.
Mamma

annaluna sa...

Är inte så mkt för djur, men shit vad sött foto det med tassarna åt alla håll! :) Namnförslag är det sämre med...Jag kan bara komma på klyshiga töntiga så som Negrito eller huerfanito;) Jag hade nog döpt den till huerfanito och kallat den huerfi, det passar ju en övergiven katt!:)

Matildas fikarum sa...

Bilden där han sitter i kartongen ser han ut som en australiensk possum. Det kan han ju heta! Possum.

Desiree sa...

Otroligt söt liten en. Kul att se kort där alla benen och tassarna spretar åt alla håll. Ska fundera lite på namnförslag och se om jag kommer på något bra.

Carin sa...

Jisses så söt den är! Jag vill också ha!!!! :) Kan du inte kalla honom för Google eller nåt som den goda surfare han är?

nina sa...

Tack alla för alla namnförslag! Vi ska ta oss en ordentlig funderar och testa vilket namn han lystrar till så återkommer jag med resultatet!

carina: När jag bodde i Uppsala fanns det en katt i området som hette Tarzan. Min pojkvän hörde fel på namnet och sprang runt och ropade Satan efter honom dagarna i ända. ;-)

mamma: Bilder på oss kommer i mailen! Och han får ta med sig några cd-skivor med bilder hem till dig!

annaluna: Visst är han väl för söt med de spretiga tassarna! Jag gillar katter men inte hundar så mycket, speciellt inte här där alla hundar är vakthundar som är aggressiva och skäller på allt och alla.

matilda: Visst liknar han en possum! Jag googlade fram lite bilder på possums och jämförde och likheten är ju slående!

desiree: Han är jättesöt, verkligen. Roligare att titta på än TV:n. ;-)

carin: Tack och välkommen! Jo, en god surfare är han allt. Och en god förstörare. Han lyckas alltid ställa om en massa inställningar så datorn blir helt knas efter han har varit där. Han kanske får heta Knas tillslut. ;-)

Anonym sa...

Vilket sött barnbarnsbarn jag fått. Jag tycker att han skall heta Linus.

Mormor

Anne-Marie sa...

Vilken underbar liten katt! Det verkligen känns att han trivs hos er och att ni bryr er om honom. Har inget bra namnförslag just nu.

Anna Malaga sa...

âââââââââ... vad sööööt. Vad mysigt med katt, även om jag själv inte vill ha nâgon.

Noche!

nina sa...

anne-marie: Tack! Han är verkligen fantastisk, nu förstår jag inte hur jag kunde vara utan honom. ;-) Han verkar trivas bra här, inga klagomål i alla fall. :-)

anna malaga: Mmmm, han är hur gullig som helst! Fast nu har han vuxit till sig lite och ser mer ut som en tonåring med för långa tassar som han inte riktigt vet vad han ska göra av än en liten klump till kattunge. ;-)

angelica sa...

alla våra katter har också hetat kisse! ett utmärkt namn tycker jag!