måndag, maj 07, 2007

Regn, blixtar och dunder

Jag gillar regnperioden. Åtminstone om jag sitter inomhus och slipper hamna mitt i spöregnet.

Just nu smattrar det mycket på plåttaken att jag knappt hör vad jag tänker. Att se på tv, eller ens prata är inte att tänka på. Mysigt!


Min gata just nu...

På bara några minuter stiger vattennivån rejält.
Nu kan de inte längre skylla strömavbrotten på brist på vatten. Haha!

12 kommentarer:

Desiree sa...

Tropik regn är verkligen häftiga. Du har verkligen lyckats fånga det hela på bild, kul!

Magalös sa...

Hade ihjäl en spindel i går kväll, så idag har det varit: Sol, regn, hagel, åska och blixtar! Välbehövligt, vet inte riktigt när det regnade ordentligt sist. Jag hoppas ändå slippa "din" regnperiod.
God eftermiddag!

Nejma sa...

Och jag som är så lycklig för att vi ÄNTLIGEN gått in i "solperioden". Fast det är klart, det kan ju bli lite enformigt kanske. Nu kommer det att vara sol de närmsta 4 månaderna eller mer, med någon enstaka regnskur så här i början.

Fast regn är mysigt! Jag gillar verkligen såna där riktigt häftiga regnväder, när det bara vräker ner och man sitter hemma (helst ute på balkongen) och dricker gott te och tittar på regnet.... Att vara ute i regnet är inte riktigt lika mysigt, iaf inte när det är iskallt regn. Varmt regn däremot är kul att plaska runt i.

annaluna sa...

så mysigt du bor!!!

Anonym sa...

Hej gumman!

Hoppas att allt är väl med der?
Hörde att John bokat resa fört att hälsa på. Vad kul!

Är det slut på regnperioden när han kommer?

Kram Mamma

Jenny sa...

Hej gumman, alltid lika fina bilder :)
Kramen

Anne-Marie sa...

Jag minns när Michael och jag var på besök i Belize och vi var med om ett hejdundrande åskväder. Har aldrig sett så mycket regn på så kort tid. Har nog aldrig heller blivit så blöt eftersom det kom helt oväntat och paraplyet var på hotellrummet.

Frozenswede sa...

Hm. Vi hade inte lika intensiv regnperiod i Tokyo i höstas. De fokuserar mer på vinden då det heter tyfon-säsong. Fast jag fascinerades av att det fanns så många oisolerade plåt och plasttak så att alla horisontella ytor blir som trummor vid regnväder.

Det verkar som att ni har det likadant.

nina sa...

desiree:
Tack! Ja, jag gillar också tropiska regn, när himlen bara öppnar sig. Hellre en halvtimmes sånt regn än en hel dags svenskt duggregn. :-)

magalös:
Haha, spindelns förbannelse. :-) Själv låter jag spindlarna leva, det är ju bara bra att de tar hand om myror, flugor och annat elände.

nejma:
Så kände jag också när torrperioden började, var hur glad som helst för att regnet slutade. Men den senaste månaden har det varit så torrt och hett här att jag nästan fallit i dvala varje eftermiddag, så jag är så glad att regnet kommer med lite svalka.

Regnet här brukar vara varmt, fast jag är nog inte så förtjust att plaska i det ändå. Iaf inte om jag är på väg någonstans och sedan får gå runt med dyngsura skor resten av dagen. Ibland regnar det så mycket att det är som stora forsar längs gatorna, och man får sig en dusch av alla bilarna som kör förbi. Då är det bättre att sitta hemma och mysa.

nina sa...

annaluna:
Jaaa, jag gillar också min gata (fast det är grannens hur du ser på bilden). Mest av allt gillar jag vägbeskrivningen till mig: sväng vänster efter pulperian, första gatan till vänster 10 m, huset mitt emot den sista palmen i rad...

mamma:
Visst är det kul att lillebror kommer och hälsar på. Fast regnperioden håller i sig fram till december så en och annan droppe får han nog räkna med... iaf någon timme om dagen.

Jenny: Tack! :-) Jag har förresten försökt kommentera dina bilder flera gånger, men det har inte funkat. Har hört att blogg.se har problem med kommentarersfunktionen ibland?

nina sa...

anne-marie:
Haha, det känner jag igen. Som paraplyhatare händer det mig var och varannan dag. Fast även om man har paraply så brukar det inte hjälpa, för regnet kommer både nerifrån och från sidan också, samt en och annan dusch från förbipasserande bilar. :-)

frozenswede:
Hej och välkommen!
Ah, de där tyfonsäsongerna har jag hört talas om. Här är det bara regn som gäller, vind finns bara under torrperioden.

Japp, våra plåttak förvandlas också till trummor vid regn. Om man ska se på tv gäller det att det är textade program, annars hör man ingenting...

Matildas fikarum sa...

Vi är inne i regnperioden nu här, men det har kommit så lite nederbörd att vattenransoneringarna fortsätter.