torsdag, april 05, 2007

Semana Santa

Semana Santa är i full gång.

Vaknade av att min annars så tysta gata var full av grannar som pratade högt, spelade musik, klippte gräset och sprang mellan varandra och skvallrade. Kan inte klaga, det var länge sedan jag kände lukten av nyklippt gräs!

Knäppte på tv:n imorse och kunde konstatera att alla nationella kanaler visade Jesus-filmer. Gärna tecknade. Tur att vi har kabel-tv...

Gick in till stan och kände mig som den sista människan på jorden. Inga människor, bilar eller fönsterskyltningar i alla världens färger, ingen musik som dånar från hus, affärer och barer, inga fruktförsäljare och inga inkastare.

Bara tomma gator och fasaderna täckta av nerdragna järnpersienner. Inte ens solen sken som den brukar göra. Märkligt att allt som brukar vara så färgglatt och fullt av liv kan bli så grått och trist.

Gick till internetcafét (det enda som är öppet i stan) och möttes av ett hav av människor. Aha, det är här alla håller hus! Här, i kyrkan, hemma eller på stranden. Internetkillen berättade att det var kö utanför när han öppnade kl 8 imorse...

Fast nu är det kväll och processionerna börjar. Dags att ge sig ut på jakt efter palmblad och korsfästningar att fota!

3 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Vad lustigt att internetcafét var smockat med folk.

Trevlig helg!

Jenny sa...

Glad påsk gumman!

Desiree sa...

Ha en härlig påsk. Hoppas du får fina bilder från påskfirandet att visa upp på bloggen.