måndag, december 18, 2006

Monte de la Cruz - bland granar och kaniner

Ett par mil fran Heredia ligger Monte de la Cruz, som ar en by/park uppe pa ett berg. Eftersom Monte de la Cruz ligger relativt hogt upp finns det skog liknande den vi har i Europa dar, med granar och lovtrad.

For att komma dit finns det bussar som gar fran Heredia center. Bussarna ar minst sagt fargrika... det skulle inte forvana mig om Barbie fick tokfnatt och gjorde frivolter av lycka vid asynen av dem!

Val uppe i byn finns en nationalpark med stora grona ytor, lekparker, blommor, stigar och vattenfall. Med tanke pa hur fa platser det finns for barn att leka i nere i stan ar det inte konstigt att det ar ett populart utflyktsmal for familjer. Fran parken finns aven en fin utsikt over hela dalen dar Heredia och San José ligger.

Pa vag upp till parken fick vi lift av en bonde som bodde i narheten. Han bjod hem oss till sin bondgard, och pa slingrande vagar fulla av gropar och hal akte vi till ett litet hus av tra mitt bland alla kullar.

Eftersom han bjod hem oss sadar ovantat blev vi forst lite misstanksamma... oftast vill folk ha en liten kompensation for sitt "besvar" efterat. Men efter ett tag visade det sig att den har bonden bara var glad over att fa lite sallskap, eftersom han nyss blivit ankeman och bodde ensam daruppe. Vi ska definitivt aka tillbaka dit och halsa pa snart!

Pa sin bondgard hade han en massa djur: hastar, hundar, far, getter och killingar och en massa kaninungar.Har ar en nyfiken get som vi motte pa vag upp till bondgarden. Japp, getter ater allt. Han forsokte tugga i sig vara klader...

Inga kommentarer: