söndag, augusti 24, 2008

Tillbaka i stan

Nu är jag tillbaka från en några dagar vid Stilla Havet.

De senaste dagarna i punktform:
  • en hel del strandhäng och bad i varmt, turkost vatten...
  • en del regn, fast konstigt nog inte riktigt djungelregn utan sånt där långdraget duggande som vi har i Sverige på hösten ibland. Det är jag inte så van vid längre.
  • massa god mat, mycket skaldjur förstås när man är på stranden
  • goda kalla öl, ofta med skränig karaoke i bakgrunden
  • många flaskor vatten och ännu fler iskalla duschar (uppfriskande efter en dag på stranden men tidigt på morgonen frös jag så tänderna skallrade)
  • ett par tvättbjörnar som satt på min ryggsäck och bråkade om kakorna som fanns där - som tur var det när ryggsäcken låg på stranden och inte när jag hade den på ryggen ;-)
  • mysiga vandringar genom regnskog med apornas vrål i bakgrunden
  • långa färder över slingrande vägar. På vägen ner satt jag glatt och läste - på vägen hem mådde jag så illa att jag helst ville hoppa av bussen. Konstigt.
Screenshot från Google Earth - jättekul program tycker jag!

Titta vad slingrig vägen är till vänster om vägnumret (3) och vad bergigt det är (klicka så blir bilden stor). Hela bilden visar faktiskt bara en sträcka på 10 ynka kilometer fågelvägen, men det tar sin tid att åka där vill jag lova...

Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, och inte blir jag piggare av att regnet smattrar mot plåttaket och katten ligger bredvid alldeles varm och kurrande - inte för att jag klagar. :-) Så bilder från helgen och läsning av alla blogguppdateringar jag har missat får vänta till imorgon. Alltid kul att ha något att se fram emot en måndag morgon!

6 kommentarer:

Marianne sa...

Turkost vatten ... apornas vrål ... det låter helt underbart. Fast det hade ju varit ännu roligare för oss om tvättbjörnarna hade suttit på ryggan medan du hade den på dig, speciellt om det fanns bildbevis : D

AnneliH sa...

Det låter som om du har haft det helt underbart!

Petra H sa...

Mmm, det låter som en härlig mini-semester - men jag säger som Marianne, det hade varit kul att se tvättbjörnarna ;-) Jag visste inte ens att det fanns sådana i CR!

Pumita sa...

Låter som en härlig helg!

Saltistjejen sa...

Låter helt underbart!!!!!
Ser fram emot mer bilder och att få läsa mer om dina upplevelser!
Och du, en varm kurrande katt, det ÄR vara såååååå mysigt!
Kram!

nina sa...

marianne:
Haha, du hade mått då va... om du fått se en bild av mig springandes runt med ett par tvättbjörnar på ryggsäcken. :-D

annelih:
Stranden var verkligen helt underbar, man kan ligga och plaska i timmar (eller tills man börjar bränna ansiktet förstås). ;-)

petra:
Visst har vi tvättbjörnar (fast jag måste erkänna att jag inte riktigt visste vad de var för slags djur i början), de lever i hela Nord- och Centralamerika tydligen.

Jaså, en tlll som vill se mig attackerad av tvättbjörnar. ;-)

pumita:
Det var finfint, verkligen skönt att bara slappa några dagar.:-)

saltis:
Bilder kommer så snart jag hinner, jag lovar. Nackdelen med att vara borta är ju att man får dubbelt så mycket att göra när man kommer hem... ;-) Det var verkligen jättemysigt, både stranden och den kurrande katten. Kram!