torsdag, augusti 28, 2008

Jag ska flytta!

Det var värt att gå runt i timmar och leta hus...

Det var ett hus som lät väldigt intressant som vi gick runt och letade efter i två långa timmar. I vanliga fall hade jag nog gett upp efter två timmars traskande i spöregn och blåst, men jag gillade verkligen området så det kändes värt besväret.

Just nu bor vi i en trång liten lägenhet så det ska verkligen bli kul att flytta till ett hus med tre sovrum, vardagsrum, matsal, en liten "tvättstuga", en uteplats på framsidan (mest under tak men med träd och plats för växter, jippi!) och en liten gräsplätt under bar himmel på baksidan. Där kanske man kan ha en hängmatta och en babypool att plaska runt i. Och kläderna kommer torka på ett kick på linorna där! :-D

Och det bästa är att det huset bara kostar ungefär 340 dollar i månaden att hyra (mot 200 som vi betalar nu) och ligger i ett lugnt bostadsområde bara fem minuter från centrum med taxi (kostar knappt två dollar att åka). Perfekt!

Så det var verkligen värt att gå runt i regnet med tokförkylning och nackspärr som följd. Vi har redan fått nycklarna så nu är det bara att börja packa och flytta över helgen! Jippi!

Nu vet jag att lillebror dör av nyfikenhet över var han får bo nästa gång han hälsar på så här är en karta. :-) Klicka så blir den stor!

17 kommentarer:

Marianne sa...

GRATTIS! Får du varmvatten att diska i nu då? Och inte någon livsfarlig dusch hoppas jag. Och tvättmaskinen, kan den värma vattnet? Mysigt för Kisse med egna revir.

LYCKA TILL med flytten!

Ninni sa...

Grattis! Vad kul att få flytta!Skönt att få lite mera utrymme omkring sig...
Hur är det, ingår all inredning som kyl/frys, spis och tvättmaskin? Har ni såna jättelika tvättmaskiner som vi har i Brasilien? Höga så att kortvuxna knappt når ner för att plocka upp tvätten...
Om det beror på tvättmaskinen eller tvättmedlet vet jag inte, men tvätten blir ju inte ren heller...
Lycka till med flytten!

Saltistjejen sa...

O vad härligt!!! Större utrymme är aldrig fel! Och att hitta ett hus i ett bra område som inte är alltför dyrt måste kännas jättebra!
När flyttar ni??

nina sa...

marianne:
Tack tack. :-) Vet du, jag tänkte inte ens på varmvatten, det var någon form av uteplats/trädgård jag var ute efter... Det är ju så ovanligt med varmvatten här att jag nog fått betala bra mycket mer då. Däremot såg självmordsduschen där inte alls så farlig ut, inga lösa sladdar som hängde iaf. :-)

Det är faktiskt helt ok att inte ha varmvatten, jag är ju van nu.

Kisse kommer nog gilla nya stället, nu kan han ju ligga i solen på baksidan och det blir nog populärt. Har han riktig tur så får han eget rum också. ;-)

Han verkar för övrigt grymt trött på att inte kunna gå ut i det här evinnerliga regnet (då är vi två), nu sitter han här och glor på mig och jamar så det står härliga till och vill bli aktiverad. Han är som en liten hund och vill gärna apportera. :-D

ninni:
Tack tack, det ska faktiskt bli jättekul! Huset är ju inte JÄTTEstort men i jämförelse med nuvarande lägenheten är det ju lite som en labyrint för mig. ;-)

Här ingår ingenting, varken kyl/frys, spis eller tvättmaskin. Men som tur är har vi ju allt det där redan.

Oj, vilka konstiga tvättmaskiner ni har. :-D Många tvättmaskiner har luckan på ovansidan här och de är ganska låga och breda. Vi köpte vår begagnad så den är halvautomatisk. Den tvättar på ena sidan (man får själv fylla på vatten från kran) och sen får man lyfta över tvätten till andra sidan för att tumla den. Jag kanske visar upp den i bloggen framöver. :-)

Sen har jag samma problem med tvätten här, ibland känns den inte riktigt ren. Vi har ju inte varmvatten att tvätta i så det kanske beror på det, men tvättmedlet ska ju vara anpassat till det. Är det underkläder, strumpor och liknande kokar (!) jag gärna vatten och tvättar i. Låter ju som rena stenåldern. :-D

saltis:
Visst är det underbart! Vilken tur vi hade! :-D Vi var lite nervösa över att inte få huset eftersom det var många som var intresserade men det gick ju bra. Vi flyttar så snart vi hinner för vi har ju redan nycklarna, håller på och packar för fullt nu...

Marianne sa...

Jag skulle tro att Kisse säger ungefär så här: "Kan du se till så att det blir torrt ute någon gång, eller tänker du bara springa runt här inne och hålla på och leka med alla dina grejor hela dagarna?"

Bra att duschen inte är självmordsvarianten, för det får du inte ha!

Pumita sa...

Wow, vad härligt! Låter som ett riktigt fynd! Två dollar för en taxiresa till centrum var inte mycket! Åker du varje dag eller går det bussar också?

nina sa...

marianne:
Haha, jag tror han tänkte samma sak. :-D Fast idag var han mycket belåten, tydligen var det jättespännande med alla halvfyllda kartonger att hoppa runt i. :-D

pumita:
Det är nästan för bra att vara sant... :-) Jag vet ju inte riktigt hur det kommer att bli när jag bor där, men jag antar att jag kommer åka en del taxi. Fast det finns ju bussar också för knappt 50 cent, så har jag inte bråttom tar jag nog bussen.

Det kostar en dollar att ta taxi till centrum från där jag bor nu, så vi åker alltid taxi eftersom det är billigare än buss för två... Jag älskar taxi! :-D Sist jag var i Sverige var det minst sagt svårt att vänja sig vid att passa busstider istället för att bara ta taxi.

Jenny S sa...

Hej gumman. & grattis till er med då :)
Ja tänk vad tiden går. Att det har gått 2 år sedan vi sågs senast. Träffade Sandra för några månader sedan & hon sa att du kanske skulle komma hem i sommar & att vi skulle dra ihop ett gång & träffas. Har ni några planer på att komma till hem framöver? Isåfall måste du höra av dig så vi kan träffas. Skulle vara jättekul!
Kram

Anonym sa...

Grattis gumman!

Jag kommer nog oxå ner snart.
kram mamma

Petra H sa...

Jättegrattis! Vad roligt och spännande att bo i hus! Du måste visa bilder från det nya hemmet, jag är så nyfiken!!

Lisa sa...

Grattis! Det låter perfekt! Så kan du ligga i en hängmatta utomhus och njuta :)

LindaEkberg_89@hotmail.com sa...

Hej där!
Sicken kanon-blogg du för! Jag håller på att försöka läsa in mig lite på Costa Rica och att läsa din blogg är ett roligt sätt att få lite förståelse för hur saker och ting fungerar. Jag ska nämligen själv åka dit, åhh jag är så taggad. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag åker sön 14 sep till San Jose och planerar vara borta ett halvår. Om du vill skulle jag tycka att det var jättekul att exempelvis ta en promenad genom stan?

Marianne sa...

Hoppas allt går bra med flytten! Det ska bli kul när du får tid att blogga igen, tycker jag. Men jag förstår mycket väl att du har en del att pyssla med just nu.

Marianne sa...

Hoppas allt går bra med flytten! Det ska bli kul när du får tid att blogga igen, tycker jag. Men jag förstår mycket väl att du har en del att pyssla med just nu.

nina sa...

Hej alla, ursäkta sent svar... Det har varit dåligt med internet under flytten.

jenny:
Jag hade tänkt att åka ungefär nu men med flytten och dubbla hyror har det gått åt alldeles för mycket pengar... I jul kanske. Vore ju jättekul att träffa er och nya bebisen. :-)

mamma:
Bara att samla mod och kliva på planet. ;-)

petra:
Tack tack! :-) Jag ska visa bilder men måste få bort alla flyttkartonger först. ;-)

lisa:
Japp, och plaska i min babypool. :-D

linda:
Tack tack! :-D Jag har fått ditt mail idag, du får svar strax på mailen.

marianne:
Allt har gått bra med flytten och nu funkar ju internet skapligt så visst måste jag blogga igen nu. :-)

Fransyskan sa...

Löjligt billigt för en bostad som låter så fin!!! Njut av lyxen att få bo bra:-)

nina sa...

fransyskan:
Ja, visst är det billigt om man jämför med Sverige. Det är ju mindre än man betalar för ett studentrum... :-)

(Fast å andra sidan är ju lönerna MYCKET lägre här så 340 dollar är mycket pengar här, en hel månadslön för en del.)