onsdag, oktober 10, 2007

Whitewater rafting i floden Pacuare

Något som jag absolut skulle rekommendera att man gör i Costa Rica är att prova på whitewater rafting. Det kostar lite, men är en helt oförglömlig upplevelse.

Jag har gjort det två gånger nu, båda gångerna i floden Pacuare, men med olika företag. Pacuare ska vara en av de fem bästa floderna i världen för rafting, dels på grund av den vackra naturen och dels på grund av att de snabba forsarna, rapids, håller riktigt hög klass.

Jag har åkt på dagsturer där det tar mellan 3 och 6 timmar att ta sig en sträcka på ca 30 km ner för floden, beroende på hur högt vattnet är.

Man kan även åka på två- eller tredagarsturer där man bor i lodges längs floden över natten och stannar till längs floden för att vandra i regnskogen eller bada i vattenfall. Det är definitivt något som jag vill göra i framtiden.


Vyn på väg från San José till Pacuare...


Lite frukost för att ladda upp inför raftingen

Floden Pacuare är omgiven av regnskog...

...som förutom lite bebyggelse och några broar som leder till reservat är helt orörd

Här är floden Pacuare. I lugna vatten kunde man ligga och flyta medströms

Det fanns många vattenfall längs floden som man kunde paddla in sig under och få sig en dusch



Som här, vid vattenfallet Huacas

Vi åkte en Class III/IV-tur, med fem häftiga rapids. I början var alla försiktiga, men det tog inte länge innan alla paddlade allt de kunde för att det skulle gå ännu snabbare utför


Det var som att åka bergochdalbana, fast på vatten...

...riktigt blöt blev man också!

9 kommentarer:

Desiree sa...

Wow kul. Ser jättehäftigt ut. Det skulle jag gärna vilja prova någon dag. Var det någon som rammlade ur båten? Jättefina bilder. Costa Rica har verkligen en helt underbar natur. Mycket vackert land.

Anna Malaga sa...

Helt underbara bilder! Sâ grönt det är!!

Alvas Pappa! sa...

riktigt avundsjuk, har jag alltid velat prova. Sköna bilder!!

Gunilla sa...

Kan du rekommendera något företag som har bra rafting?

nina sa...

desiree: Ursäkta att jag svarar så sent... Det var verkligen hur kul som helst! Var lite nervöst i början, särskilt efter deras långa "safety talk" där det lät värre än det var. Första gången jag åkte var det rätt många som ramlade ur, men de sa att det bara var kul och rekommenderade det verkligen. :-D

Ibland när man varit i betongdjungeln för länge glömmer man all fin natur vi var här, visst är den fantastisk!

nina sa...

anna malaga: Jag önskar jag kunde säga att det är mina bilder, men det var en fotograf som tog dem... Och visst är det grönt och frodigt, nu är vi ju mitt i regnsäsongen så då blir det extra frodigt och fint överallt.

alvas pappa: Jag rekommenderar dig verkligen att prova rafting om du får chansen, det är en upplevelse man inte glömmer i första taget!

gunilla: Jag har åkt med både http://www.riostropicales.com/ och http://www.exploringcostarica.com/ing/rafting_det.php?drxe1=3. Båda är jätteduktiga och professionella, de är noga med säkerheten och har väldigt kompetenta guider.

Gunilla sa...

Tack för tipset!

annaluna sa...

men åh, så vackert och underbart!!

nina sa...

annaluna: Visst är det! Jag vill dig igen, och igen, och igen! Nästa gång på en tvådagarstur med övernattning vid floden... :-)