söndag, september 23, 2007

Nationaldagen i Costa Rica

Den 15 september var det Costa Ricas nationaldag. På samma dag firar även El Salvador, Guatemala, Honduras och Nicaragua nationaldagen eftersom alla dessa länder förklarade sig självständiga från Spanien den här dagen 1821.

Det var inga blodiga strider eller uppror som ledde till Costa Ricas självständighet. För de flesta costaricanerna kom självständigheten som en överraskning och costaricanerna själva berättar glatt om hur de fick reda på det en månad senare, genom ett brev.

Men det är klart det firas ändå - med parader, flaggor och musik dagen lång. Och under hela september pryds varenda fasad, buss och bil med flaggor, girlanger och vimplar.7 kommentarer:

Desiree sa...

Härliga och fina bilder du har tagit. Kul att få se detta.

Pumita sa...

Underbara bilder! Är de från San José?

Avataria sa...

Hej Nina!

Jag är Avataria, syster till Jenny (Sunkissed). Jag gillar din blogg, den är spännande och intressant. Jag tänker adda dig på min blogg, för att lättare kunna komma hit och läsa! Hoppas det är ok!

nina sa...

desiree: Tack så mycket! Kul att dela med sig av dem också. :-)

pumita: Tack! :-) Visst är de från San José.

avataria: Hej, vad kul att höra! Jag minns faktiskt att jag träffade dig någon gång när jag var liten. :-) Klart det är ok att du länkar.

Anonym sa...

Hej Nina!
Trevligt du skriver om Costa Rica på din blogg. Som reseredaktör på Svenska Dagbladet blir jag lite extra nyfiken på landet.
Har du varit där i flera år totalt sett?
Kan du säga något om prisnivån för oss svenskar som bara reser som turister?
Vad kostar det att gå på krogen och bo på ett strandhotell?

Vore kul att veta.

min mejladress är johan.hellekant@svd.se

Har du har någon direkt mejladress, ifall man skulle vilja fråga något annat någon gång?

Tack för din blogg!
Trevlig helg,

Johan Hellekant
Reseredaktör Svenska Dagbladet

nina sa...

johan: Spännande! Jag mailar dig.

Anonym sa...

Idag är det nationaldan, stort grattis! Men härligt att inte bli väckt vid halv fem på morgonen av trummorna som i Costa Rica körs igenom landet fira denna dag! :-P