onsdag, juni 27, 2007

Volcán Poás

Ett par timmar från huvudstaden San José ligger den aktiva vulkanen Poás. Vägen dit slingrar uppför bergen, kantad av små hus och stora kaffeplantage.

På väg upp till Poás


Poás ligger 2574 möh så det kan bli ganska kyligt där. På nätterna kan temperaturen sjunka till nollgradigt, och man bör åka dit tidigt på morgonen för att se kratrarna eftersom det ofta blir molnigt på eftermiddagarna.

Poás består av två kratrar. Det här är den största av de två. I botten av kratern finns det en lagun som kastar ut sulfatrök.


Kratern är 1,5 km i diameter och 300 meter djup, med branta klippor som stupar ner mot kratern. Så att försöka sig på att komma närmare än avgränsningen får man inte göra.

Kratern är som ett enormt månlandskap


När det blir molnigt framåt eftermiddagen kan man roa sig med att fota turister istället


Den andra kratern är en lagun, Botos, som inte längre är aktiv. Den ser väldigt inbjudande ut med sitt turkosa vatten, men kan bli upp till 85 grader varm så att simma runt där är ingen bra idé.


Laguna Botos

5 kommentarer:

Jenny sa...

Ja det är verkligen otroligt vackert! Vilken upplevelse att få se allt detta..
Kram

annaluna sa...

Så otroligt vackert det är!

Pumita sa...

Guaaao, vilka bilder! Mycket häftigare än Arenal. :)

Lisa sa...

Vilken dramatisk natur. Och vackert! Den där lagunen såg inbjudande ut. Gillar ju varma bad, men 85 grader är kanske lite i mesta laget...

Desiree sa...

Där minns jag att jag har varit för många år sedan. Vilka jättefina bilder du har tagit. Costa Rica har ju verkligen mycket vacker och spännande natur att erbjuda.