måndag, juni 11, 2007

Tut tut

Fem saker jag gillar här:
  • Att kunna gå ut och äta god mat flera gånger i veckan utan att det gräver stora hål i plånboken. Lunch med förrätt och efterrätt + dryck (öl eller färskpressad fruktdryck) för en tjuga är inte helt fel.
  • Att alla hälsar på busschauffören och säger tack när de kliver av bussen. Roligast är att sitta långt framme och lyssna på chaffisens svar till alla tack han får när många kliver av på samma gång, han får verkligen vara uppfinningsrik för att inte upprepa sig för mycket.
  • Att taxi är så billigt - för två personer är det billigare med taxi än buss att åka hemifrån mig in till centrum. Vid stora mataffärer står alltid ett gäng taxibilar parkerade utanför, många åker helt enkelt taxi för att handla mat istället för buss.
  • Att folk har en avslappnad attityd till det mesta. Inget gnäll vid timlånga köer. Inte ens ungarna gnäller. Detsamma gäller vid strömavbrott och annat irriterande. Det enda undantaget är i trafiken, där är det djungelns lag som gäller.
  • All musik, gatuförsäljning och tutande. Staden är verkligen levande. Musik hörs från bilar, affärer och resturanger, folk står och ropar ut dagens lottonummer i varenda gatuhörn och bilar tutar för fullt. Inte bara argt som i Tuuuuuuuut, flytta på dig din idiot utan även Tut tuuut, här kommer jag, och Tut tut, jag släpper fram dig eller Tut tut tut på dig snygging. Jag har blivit riktigt duktig på att tolka de olika tutsätten vid det här laget.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Kul att det finns ett helt språk att tuta på i trafiken.

nina sa...

Js, det är ett evigt tutande här så det behövs nog. ;-)

Lisa sa...

Kul! Låter som ett härligt och levande land :)

nina sa...

lisa: Hej och välkommen! Ja, levande är det verkligen här, mycket ljud och oljud jämt. :-)

Kent Filppu sa...

Mycket av det låter som i Honduras. Bussarna vet jag dock intet om, eftersom det är Maras (gängen) som styr över busstrafiken och det är inte särskilt hälsosamt att åka buss som "rik och blond".

nina sa...

kent filppu: Oj, det låter inte särskilt trevligt... Här är det inga problem att åka buss, inga gäng styr över busstafiken. Men visst händer det att bussar rånas, men som enskild händelse. Då är det nog vanligare att den kör av vägen.