tisdag, juni 26, 2007

Karibiska kusten

I sydöstra Costa Rica, vid Karibiska havet, ligger mina favoritställen i Costa Rica.

Puerto Viejo, fyra och en halv timmes bussresa från San José och ungefär två timmar söder om hamnstaden Limón, är en liten ort där priserna fortfarande är låga, atmosfären är avslappnad och riset kokas i kokosmjölk.

Puerto Viejo är det perfekta stället att bo på för att göra dagsutflykter till orterna runtomkring. En halvtimmes bussresa norr om Puerto Viejo ligger nationalparken i Cahuita. Från Puerto Viejo kan man hyra cyklar och ta sig söderut längs kusten på egen hand, förbi vackra stränder, vrålapor och bananplantage.

På väg ner till Limón från San José.

Vägen är uthuggen ur regnskogen, med höga branta stup på båda sidor av vägen. En stor del av vägen går ganska högt med kyla, dimma och regn.

Vägen från Limón till Cahuita.

När man passerat Limón blir vägen betydligt planare. Och att den går längs den karibiska kusten, med palmer och strander så långt ögat når, gör ju inte saken sämre.

Nationalparken i Cahuita.

Själva Cahuita var inte mycket att hurra för, en väldigt liten (8 gator stor) by med övervintrade hippies och folk som lallade runt med en öl/joint i handen, men nationalparken som ligger där är fin. Bra stränder, skogspromenader och snorkling.

När skymningen faller...

Punta Uva

Min favoritstrand i Costa Rica, Punta Uva, ligger strax söder om Puerto Viejo. Här är det i stort sett folktomt så allt man ser och hör är vågorna som slår mot stranden och palmerna som vajar i vinden.

En bild säger mer än tusen ord...

8 kommentarer:

Magalös sa...

Helt ljuvliga bilder! Du lever ju i pardiset - åtminstone när det gäller naturen. Hoppas du har möjlighet att njuta av den ofta.
Vi är mitt i sommaren, södra halvklotet är mitt i vintern. Hur är det i Costa Rica?

Anna Malaga sa...

Wow, vilka helt underbara bilder!!

Lisa sa...

Näe alltså, vad underbart härligt det ser ut! Vill också till Costa Rica nu... Jättefina bilder. Blir verkligen sugen på världen bortom Europa...

Anne-Marie sa...

Wow vilka bilder! Det ser ju helt fantastiskt ut. Förstår verkligen att du åker dit.

Pumita sa...

Jag ääälskar Puerto Viejo!! En självklar favorit i Costa Rica. Stämningen i den lilla byn är bara underbar, så långt ifrån jäkt och stress man kan komma. Hoppas att du hann äta frulle hos europén (tror han var fransman) som har gott hembakt bröd. :p

Poker Queen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nina sa...

magalös: Ja, den delen av Costa Rica är helt klart ett paradis! Fast det ligger ju ganska långt bort så jag åker inte dit så jätteofta, några gånger om året bara. Här är det regnsäsong nu, vi har ju ingen vinter/sommar. Det regnar ett par timmar på eftermiddagarna för det mesta, resten av dagen är det soligt. Helt ok!

anna malaga: Visst är det fantastiskt fint där. :-)

lisa: Det är verkligen underbart där. Det känns som att sitta i ett vykort, helt obegripligt nästan. Turkost vatten, vita sandstränder, palmer som hänger ner över vattnet. Fantastiskt! Klart du bord resa till Costa Rica. ;-)

nina sa...

anne-marie: Om jag kunde skulle jag åka dit varenda helg... Det är verkligen ett paradis.

pumita: Åh, en till Puerto Viejo-fan! Stämningen där är verkligen avslappnad, folk är vänliga och det har inte blivit överexploaterat eller alltför dyrt där än. Föredrar helt klart PV framför Guanacaste där det är fullt av snorrika amerikaner nuförtiden. Det där frukoststället missade jag, däremot var jag stamgäst på ett ställe med fantastisk rice and beans kokade i kokosmjölk. Mmmmmm.