tisdag, mars 13, 2007

Reseförberedelser # 1

Jag försökte göra en reservation online på Ticabus för att åka till Panama.

Först fyllde jag snällt i alla fält. Namn, passnr, telefonnr, födelsedag, civilstånd och kön och klickade på "skicka".

Men icke.

Error! Du måste fylla i båda efternamnen!

Men... jag har ju inte två efternamn. Jag är ju gringa, vi har ju bara ett!

Vad ska jag göra då? Jag vet, hitta på något!

Nina X Gyllensvans.
Nina X Stortok.
Nina X Jagkommeintepånågotbranamn.

Men namnet måste ju matcha det i passet. Så då kanske tulltjänstemännen inte blir så glada. De kanske kräver mig på en muta eller nåt. Jobbigt.


Så det blev bussen ner till San José istället, för att köpa biljett på kontoret. Man måste ju ändå dit för att hämta ut biljetterna.

Dum idé. Man ska inte åka buss mitt på dagen. Inte när solen står som högst och nästan bränner genom busstaket. Inte när det är grejer på G i stan så att alla, alla, alla, är på väg dit. Samtidigt.

En sträcka på blygsamma 11 km, som normalt tar högst en halvtimme, tog två timmar. Två långa svettiga timmar.

Sen en timme för att komma hem igen.

Fast jag är väldigt nöjd över att jag nu har biljetterna till Panama hämtade och betalda!

Och jag väljer att se bussresan till San José som lite träning inför det verkliga eldprovet, den 16 timmar långa resan till Panama City*.

Snart snart! Jag längtar!

*Fast då får jag ju AC, toa och filmvisning, så det är ju nästan att föredra framför bussen till San José

4 kommentarer:

annaluna sa...

Ha det så bra i Panama! *avundjuk*

Mellan-sydamerikaner är så underbart jämställda då det gäller namn! Och i Spanien är de ännu värre, även om båda föräldrarna har samma efternamn får man båda.. jag kände en snubbe när jag bodde där som heter JOSE JIMENEZ JIMENEZ. Hahaha!!

Sjukt det med griskött. Jag har granskat varenda innehållsförteckning idag, inte för att jag tror på det men...har en kompis på C.R (som är därifrån) och han säger att det finns så mkt vego att käka där...eeeh...han ska iallafall till Norge och plugga snart, mycket kul:) Jag vill till C.R!

Hur länge har du varit där, hur länge stannar du??

Matildas fikarum sa...

Du kan ju skriva halva efternamnet i ena rutan och andra halvan i den andra?

nina sa...

annaluna: Tack, tack! Ska bli kul att åka dit några dagar!

Jo, jag har också sett några Jimenez Jimenez. Och roligast är det ju när de har ett par långa förnamn också. Då känns ju ens eget namn som löjligt kort. Var det allt, undrar de. :-)

Det är sant att det finns en del veggomat här. Kött är riktigt dyrt så folk äter mycket grönsaker. Dessutom finns det vegetariska restauranger som är bra, t.ex. en hel kedja Vishnu-restauranger.

Har varit här sammanlagt ett år ungefär (åkte till Sverige i somras i tre månader och kom tillbaka igen) och vet faktiskt inte riktigt hur länge jag stannar. Men det blir nog ett bra tag till.

Du då, hur länge har du varit/kommer vara i Argentina?

nina sa...

matilda: Inte en dålig idé, det köper de nog! Eller varför inte skriva samma efternamn två gånger, om folk här kan heter José Jimenez Jimenez kan väl jag heta Nina X X. :-)