lördag, mars 03, 2007

Panterbyxor

Ropa americana - amerikanska kläder.

Först trodde jag att det betydde märkeskläder. Levi´s eller nåt. Men icke. Affärer som säljer amerikanska kläder är som Myrorna, fast med kläder importerade från USA. Vissa butiker delar ut kläder någon gång i veckan, men oftast säljs de.

Butikerna brukar vara uppdelade i två delar. Den största delen har billiga kläder som antingen är sorterade och hänger på galgar (byxor 15-20 kr, tröjor 10, jackor 25-30) eller ligger hullerombuller i stora "bassänger" och kostar 2 kr oavsett vad det är.

Att fynda i klädbassängerna är ju hur kul som helst. Och ungarna älskar att hoppa runt i dem.

Den andra delen består av en boutique. Japp, det heter alltid boutique. Där säljs märkeskläder till det dubbla priset. Ett par Levi´s kostar alltså 30-40 kr, oavsett årsgång och modell. I boutiquen spelar det ingen roll om kläderna ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, det är märket som är viktigast. Och nu snackar vi alltså jeans med resår i midjan och minifickor som sitter i höjd med skuldrorna.

Men ändå. Amerikanska kläder, det är riktigt kul ibland. För då och då gör man riktiga fynd, och riktigt myser i flera dagar.

Och gör man inte det kan man alltid roa sig med att prova ett par lycrabyxor med glitter och panterhuvuden tryckta på framsidan av låren. Och pantersvansar på baksidan.

Sorterade kläder i förgrunden, klädbassänger i bakgrunden.

Inga kommentarer: